
Beşikdüzü OSB'de yeni parseller ile artı yatırım ve istihdam
Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi (BOSB)'inde yeni parsel oluşturulması için proje çalışmalarına başlandı.. Halen yaklaşık 400 istihdamın gerçekleştiği Beşikdüzü OSB'ye yeni yatırımlar kazandırılarak gerek üretim gerekse istihdam ve katma değer yaratılmasına çalışılıyor.Başkan Hacısalihoğlu, TTSO'nun yürüttüğü peynir altı suyu süt tozu üretimi projesinin de Beşikdüzü OSB'de kurulacağını söyledi.
BEŞİKDÜZÜ KAYMAKAMI ALAATTİN AKTAŞ TTSO' YU ZİYARET ETTİ
Trabzon Beşikdüzü Kaymakamı ve Beşikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Aktaş, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nu makamında ziyaret ederek genişleme çalışmaları konusunda fikir alış verişinde bulundular.. TTSO Yönetim Kurulu'nun da yer aldığı görüşmede, Beşikdüzü OSB'ye yeni kazandırılacak yatırım arazileri projeleri üzerinde değerlendirmede bulundular.
HEDEF ALTYAPININ TAMAMLANMASI
Kaymakam Alaatin Bektaş, büyük oranda tamamlanan Beşikdüzü OSB'de parsel sayısının artırılması çalışmalarına ağırlık verildiğini ifade etti. Yeni parsel alanlarının altyapı hizmetlerinin tamamlanması amacıyla hazırlanan projenin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sunulacağını söyledi.
YENİ YATIRIMLAR HAYATA GEÇİRİLİYOR
Elbirliği ile çalışmaların yürütüldüğünü, yatırıma ve istihdama katkı sağlamak için verilen mücadelelerin karşılığının alınmaya başlandığını belirten Kaymakam Alaattin Bektaş, "Beşikdüzü OSB'de tüm altyapının tamamlanması öncelikli hedefimizdir. Bütün parsellerin yatırımcılar ile doldurulması için çalışıyoruz. Bir taraftan da yeni parseller oluşturmaya çalışıyoruz.Bu anlamda 2014 yılında yeni yatırımcılarımız devraldıkları parsellerde projelerini hayata geçirecekler."dedi.
OSBLER ÜRETİM ÜSSÜMÜZ OLUYOR
Sanayi üretimlerinin Trabzon'da ciddi mesafe kaydettiğini ifade eden Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, organize sanayi bölgelerinin üretim üssü haline getirildiğini vurguladı.
YENİ PARSELLER İLE YENİ YATIRIMLAR VE İSTİHDAM HEDEFLENDİ
Arazi şartlarının zorluğuna rağmen Beşikdüzü OSB'nin çok kısa sürede geliştiğini belirten Hacısalihoğlu, yeni yatırım parselleri için proje çalışmalarına geçilmesinin büyük bir başarı olduğunu söyledi. Hacısalihoğlu, " Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden geldiğince yatırımcının önünü açmaya çalışıyoruz. Yatırımcılarımıza Sanayi ve Ticaret Bakanlığımızın katkıları, valililiğimizin ve odamızın gayretleri ile Organize sanayi bölgelerini hazır hale getiriyoruz. Beşikdüzü OSB bu anlamda çok hızlı gelişti. Bir taraftan altyapıdaki eksiklikler hızla tamamlanıyor. Diğer taraftan da yeni üretilen yeni parseller yatırımcılara sunularak yeni istihdam sahaları açılıyor."dedi.
PEYNİR ALTI SUYUNDAN SÜT TOZU ÜRETİMİ FABRİKASI İHALE AŞAMASINDA
Başkan Hacısalihoğlu, TTSO'nun IPA desteğinde yürüttüğü, bölgemiz için çok önemli olan peynir altı suyundan sut tozu üretim projesi tesisinin Beşikdüzü OSB'de kurulacağını söyledi.
Hacısalihoğlu, Projede ihale aşamasına geldiklerine kaydederek, " Trabzon merkezli kurulacak olan peynir altı suyunu işleme tesisini 2014 yılı içinde ihale etmek için tüm hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Bir kaç teknik değerlendirmenin ardından ihale gerçekleştirilecektir. Böylece Beşikdüzü OSB yeni bir fabrika daha kazanacak. Yeni bir istihdam alanı daha açılacak.
Beşikdüzü OSB'de kuracağımız tesisin yanı sıra Erzurum bölgesinden de peynir altı suyu toplayacağız. Orada yoğunlaştırma ünitesini kuracağız."şeklinde konuştu.